Kollektivet

Robert Gustafssons första kulturpris i samarbete med Skövde Kulturförvaltning - Guldnyckeln år 2014.

Årets Skaraborgare år 2017 - Radio P4 Skaraborg

Utmärkelser

Det omtyckta humorkollektivet Kass Humor vann Robert Gustafssons första kulturpris i samarbete med Skövde Kulturförvaltning - Guldnyckeln år 2014. Kollektivet har också vunnit det ärade priset Årets Skaraborgare år 2017 av Radio P4 Skaraborg.

Andreas Magnusson

Andreas startade humorkollektivet tillsammans med Jon våren 2010. Förutom att skriva manus till alla sketcher så medverkar han även framför kameran.

Oavsett om du ligger hemma i influensan eller har döden runt knuten så är det nog lite värre med Andreas.  Han är nämligen slättas mest inbitna hypokondriker.

Jon Lönn

Jon är av de två grundarna till Kass Humor. Han är lite utav kollektivets vallhund. Dels tar han ner gruppen på jorden när idéerna är lite för vilda, samtidigt som han sköter kontakt med samarbetspartners.

Att påstå att han har många bollar i luften samtidigt vore en underdrift. Om du ser en man som pratar i två telefoner samtidigt, med fem barn i släptåg och på stående fot lunchar på en chorizo och stressblöder näseblod, är det förmodligen Jon.

Bill Granath

Bill är mest känd för karaktären "Prosten" som är en återkommande figur i serien Uti Bôgda. Bill är, förutom skådespelare, också en omtyckt trubadur.

Fredrik "Totte" Thieme

När man står och kliar sig i huvudet en sen torsdagsnatt och behöver en specifik modell av en traktor kommande gryning, ringer man Totte. I och med att han är är kollektivet egna MacGyver står traktorn där den ska, när den ska.

Joakim "Bacon" Eriksson

Bacon är en riktig tjejtjusare på hundrafemtio pannor som faktiskt medverkat i Bonde söker Fru  sommaren 2013. Han är också en djävel på att bugga och tackar aldrig nej till en "svängom" om det spelas dansbandsmusik.

Kass humors inspelningsschema måste alltid anpassas efter Villa Lidköpings hemmamatcher eftersom Bacon förmodligen är Villas största fan, i dubbel bemärkelse. Han har till och med Villa Lidköpings logga tatuerad!

Simon "Spolen" Andersson

Spolen är vår allas goa nallebjörn. Han är jättesnäll och flinar åt allt.

Han behöver aldrig byta om till en utstyrsel som passar den bonden han spelar, eftersom han dagligen går klädd sådan till vardags. Dialekten behöver han inte heller imitera.

Spolens bästa partytrick är att han kan imitera Edward Blom, på pricken.

Linus Gidstedt

Linus är en hejare på ljud! Han är kollektivets ljudtekniker.

När han la ljudet till Lady Gagas musikvideo svassade han själv fram på ett par klackar, för att få till den rätta akustiken!

Jerry Gustafsson

Jerry har en dold talang för att spela korkad. Ingen kan se så inskränkt intelligensbefriad ut som honom!

Han är också självutnämnd mästare i vvs-montering.